lördag 28 mars 2009

Pay It Forward

PAY IT FORWARD
"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don't know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."

Har sett den här utmaningen på en del sybloggar nu och tyckte det verkade som e rolig liten sak att fördriva tiden med i väntan på den vår som segt tryckt på snooz allt för många gånger nu. Så de tre första som tycker detta låter som en roligt påhitt lämnar bara en kommentar till detta inlägg och skickar ett mail med er adress, så jag vet vart presenten ska sen. Det behöver inte vara något sytt utan det enda kravet är att du gjort det själv. Låter det inte lite kul i alla fall?

Idag fick jag mitt hemliga paket från Vårswappen. Dock väntar jag på att morgonen ska komma med lite fint dagsljus så jag kan fota allt fint jag fick så håll ut lite till för imorgon ska ni få se vad det bidde. Tills dess bjuder jag på en galen bild på en tokig liten (snart) 1 åring i full färd med, ja gud vet vad...

fredag 27 mars 2009

JEANS JEANS JEANSHar blivit lite mycket sytt till andra nu så Skorpans egen garderob har börjat eka lite tom då hon växt ur mycket på längden. Så igår kväll tog jag mig i kragen och gjorde nya mönster och sydde tre par muddjeans med besparingar och muddar. Skorpan e en liten smal rackare så jag måste nästan alltid göra egna mönster till henne. Kollade Ottobres storlekstabell och enligt dem har hon under storlek 50 i midja, rumpa och bröst, storlek 68 i benlängd och 74 i armlängd. Dock är deras mönster både stora och breda. Så muddjeans är perfekt, för då kan jag bara välja en mindre storlek på midjemudden.

Mitt swappaket har kommit fram. Min hemlis var Mallaching http://mallaching.blogspot.com/ och som tur var fick paketets innehåll godkänt av mor och son. Kommer blogga om det snart ska bara göra ett collage av bilderna först.

onsdag 25 mars 2009

Inte riktigt rätt...


Nu har mitt swap paket slagits in och postats. Glömde självklart att fota innehållet så jag hoppas att mottagaren tar några fina bilder som jag kan få. Följde lite olika spår när jag började sy till min hemlis. Här är bilden på en tunika som jag sydde. Gjorde ett scablontryck av en påfågel påframstycket som var lite pilligt. Blev nöjd med resultatet av både tryck och tunika men när jag sytt klart och betraktade kreationen med andra ögon kändes det inte riktigt rätt. Kollade igenom mottagarens egna blogg och hennes kreationer till barnet och kom fram till att den nog inte skulle falla i smaken. Så det blev till att börja om från början då första tanken varit att sy ett par röda muddisar med fickor till denna tunika.

tunikan får nog flytta in i Inimini Shopen...

söndag 22 mars 2009

Äntligen klar!


Nu är jag äntligen klar! Allt jag ska tillverka till vårswapen är klart och nu ska jag bara införskaffa en sista sak innan jag kan skicka iväg paketet till min hemliga kompis. Kommer nog inte hinna posta det imorgon men på tisdag bär det iväg till postkontoret. Får lov att säga att jag är lite nervös för hur det kommer mottagas, det är ju faktiskt min första swap. Har inte alls tänkt på att jag själv borde få ett paket på posten snart. Får se vad för spännande det kommer innehålla...

Här över är bilder på två fynd jag gjort på Myrorna under vintern. Det blommiga är ett mjukt bomullstyg som varit ett påslakan och det andra är ett tjockt frottétyg med fållade kanter. Bomulltyget kommer jag nog använda som foder till klänningar m.m och frottétyget ska bli barnvagnsfiltar fodrade med fleece så fort jag får ändan ur vagnen. Allt går ju lite långsamt nu då jag har gått och blivit sjuk plus att Skorpan är sjuk/hängig för första gången i sitt snart ettåriga liv. Lite snorig och väldigt mammig är hon den lilla stackaren...
 
Besökare idag: