tisdag 21 april 2009

Sommarsol swap - frågor

Oj nu blir det lite mycket swap frågor på raken men vad gör man. har ju redan svarat på alla Syswaparmammornas frågor och det enda som ändrats är ju barnens storlekar. Så de gamla svaren är här: http://minimojj.blogspot.com/2009/01/syswaparmammorna.html

De nya storlekarna är 110 på pojken med skostorlek 26 och 80 på flickan men hon har fortfarande inte mycket mage så knappt 68 på överkroppen och rumpan. Hennes skostorlek är 20/21.

måndag 20 april 2009

Ekobytet

Här kommer svaren på frågorna i Ekobytet http://ekobytet.blogspot.com/. Om en månad ska jag skicka iväg ett paket till min hemliga kompis och paketet ska innehålla det här:

Ett tyg, återvunnet eller ekologiskt
Ett signaturplagg (eller väska/ fodral/ filt, vad det nu kan vara)
Något lokalt ekologiskt
Ett mönster, gärna egentillverkat!

Vad pysslar du med?
Oj det är nog det mesta. Men storfavoriterna är nog för det mesta att sy, virka, rita och snickra. Mest barnsaker numera men de flesta presenter till högtider och födelsedagar är handgjorda oavsett ålder på mottagaren.

Sy/ virka/ sticka/ annat?
Alla tre

Hur länge har du pysslat?
Kan inte minnas ett skede i livet då jag inte gjort det. Har nog alltid gjort det och kommer alltid att göra det...

Har du barn?
Ja en bonusson på 4 år och en dotter som är 1 år.

Vilken storlek?
Sonen har storlek 110 och dottern 74/80 (dock väldigt smal så i omkrets snarare 62)

Vilken storlek har du själv?
36/38 Small. Skostorlek 38

Stilmässigt, vilket håll drar du åt? (70-tals retro/ vintageromantiskt/ stilrent ekologiskt?)
Personligen gillar jag naturfärger som drar åt hösthållet. Ganska så stilrent, oftast enfärgat. Oj det är svårt att beskriva sin egen stil. Klädmässigt går jag åt en blandning av rockabilly/natur hippie men väldigt "städat" :) Men intedningsmässigt är det nog storblommigt, färgglatt 70 tals retro. Ha ha om någon förstor det där får de nobelpriset

Till barnen går det mesta. Ganska starka färger och allt från retro hip hop overaller i vct till bohemiska omlottklänningar/tröjor i återvunna blommiga lakan.

Vilka färger och mönster gillar du?
Jag gillar starka färger som orange, cerise, grönt och brunt. Har lite svårt för blåa nyanser och gillar sällan pasteller. När det kommer till de älskade tygerna gillar jag storblommiga tyger.

Vilka material?
Trikå, bomull, kokt ull, velour. Gillar inte syntetgarner men i tygväg har jag en förkärlek för retro krimplin och även vct. Så får väl kalla mig allätare.

Vad skulle du vilja lära dig sy/sticka/ virka?
Har inget speciellt jag skulle vilja lära mig men just nu har jag börjat sy mer mjuka leksaker så som nallar och andra djur/dockor så nya tekniker/mönster i detta fack är alltid välkommet.

Vad fattas i din mönster/ kunskapssamling?
Är i stort behov av bra graderade mönster på klassisk tyghätta och en bra baby body.

Vad föredrar du, thé eller kaffe?
Dricker bara thé. Mest grönt och rött och föredrar fruktiga söta sorter. Favoriten just nu som jag snöat in på är ett rött med annanas och kokos.

Könstraditionellt, unisex eller genusmedvetet?
Får nog säga 70 % genusmedvetet och 30 % unisex. Gillar klänningar till min dotter men använder oftast könsteutrala färger och tuffare snitt. Till killen blir det istället könsneutralt med genusmedvetna färger då hans favvosar e grått och rosa.

Varför väljer du ekologiskt/ återvunnet hellre än nyproducerat?
Jag försöker att ta väl hand om min och mina barns kroppar både på utsidan och insidan. Tycker om att veta att det vi stoppar i oss och har på oss är bra för våra kroppar och är milda och skonsamma mot vår miljö. Alldeles för mycket slängs när de skulle kunna tillfredsställa våra behov i år framöver i en annan form.
 
Besökare idag: