lördag 4 april 2009

Tävling!


Rino http://rinosyr.worldpress.com firar vårens annkomst med en tävling!

Skorpan 1 år!

Idag är en bra dag, en solig dag, en födelsedag. För exakt ett år sedan föddes Skorpan, hennes riktiga namn är Vega, men hon är så liten att jag kallar henne Skorpan. Idag blir hon i alla fall 1 år!

Vi har firat det med att göra oss fina och baka en herrans massa kakor och tårtor till hennes kalas som är idag. Storebror Lilltrollet fick en ny tröja och tre par nya skor och Vega har fått en klänning i e-slöjds trikå och ett par velourtajts så hon ska vara fin idag.

Nu måste jag dekorera cup cakes och morotstårta innan tiden rinner iväg!

torsdag 2 april 2009

Syfestivalen

Imorgon bär det av till Syfestivalen i Kista. Har varit inplanerat i månader. Ser fram emot att jaga lite fina trikå stuvar och allt annat skoj man kan komma hem med...

onsdag 1 april 2009

Mitt swap paket till Mallaching
Här är bilder på det hemliga paket jag gjorde och skickade till Mallaching http://mallaching.blogspot.com/ Klädesplagget jag sydde till hennes 1 årige son var ett par vändsydda jeans med fickor fram och bak och nedvikbar mudd i midjan. Fodret är mjukt återvunnet påslakan med stora blå retroblommigt i olika blå nyanser. Virkade även en liten kepa, live bilder med den på finns i Mallachings blogg. När ändå virknålen var framme blev det en varmkorv och dricka stoppade med syntetvadd. Sojakorv förståss :)

Utöver det egenhändigt tillverkade skulle det vara 1 m tyg, något som symboliserade vår, något gott och ett mönster. I paketet stoppade jag därför i en stuv ljusgrön velour och en bit grön vaxdouk med prickar, frön och ett riktigt retromönster. Mallaching ska gifta sig så vanligt godis var bannlyst så jag tänkte att lite gojibär doppade i nyttig mörk choklad skulle passa bra.

Paketet mottogs väl och hela swap erfarenheten har varit skoj så det blir helt klart fler.

söndag 29 mars 2009

Hemliga paketet!

Igår skrev både jag och karln högskoleprovet. Efter 8 h intensivt tänkande belönade jag mig själv med att åka och hämta ut mitt hemliga paket från vårswapen. Blev riktigt glad när jag öppnade paketet! Det innehöll:

  • Hoodtröja till Lilltrollet
  • T-shirt med moppetryck till Skorpan
  • Haklapp i vaxat landskapstyg
  • Vit trikå med bruna ugglor
  • Blommigt retrotyg (det du ser i bakgrunden)
  • Mjukis Stegosaurus
  • Klänningsmönster från 60 talet
  • Ekologiskt grönt te med peppermynta och citron
  • Sandsenapsfrön

Klurade länge på vem det var som skickat paketet men kom efter 1 h sökande på att det måste varit GODING http://katarinas-kreativa-sida.blogspot.com/ . Så tack så hemskt mycket Katarina! Allt var jättefint och kommer passa barnen bra. Uggletyget hade jag planer på att köpa och retrotyget var helt underbart. Hade även sneglat på mönstret på hoodtröjan i Ottobre för att sy en tröja till Lilltrollet men hade inget bra tyg så den var undermedvetet efterlängtad. Skorpan sprang omkring i sin tröja hela kvällen igår och var på toppenhumör så även hon verkar lika nöjd som mamma. Stegosaurusen ska vi spara tills på lördag för då fyller Skorpan 1 år, så det blir ett extra paket då . Tack för allt! Nu ska jag sätta mig framför tv:n med en kopp pepparmynta/citron te och sticka. Mys...

 
Besökare idag: