lördag 31 januari 2009

Lilla rödluvan





















Har bloggat om den här kappan tidigare men fick en förfrågan om att lägga upp en bild där man ser den bättre. Så voila! Vill ni se hur den ser ut på är det bara att kolla bland de första inläggen jag gjorde i denna blogg.

onsdag 28 januari 2009

Karmaklänning





















Nu är första klänningsmönstret till Inimini (mitt märke) klart. Blev riktigt nöjd tillslut. Här har jag sytt upp den i ett av de tyger som den kommer finnas till försäljning i. Ett lite tunnare återanvänt bomullstyg i senapsgult med tryckta blommor på. Till det valde jag chokladbrunt kantband. Jag har bestämt att göra modellen i tre längder. Tunika längd, kort klänning som slutar under rumpan och lång klänning som slutar på mitten av vaden. Den längre modellen kommer jag nog bara sy i storlek 86-92. På bilden är det tunikalängden.

Knickers-byxorna som jag bloggade om tidigare kommer även de finnas hos Inimini. Både med mudd i midjan och som hängselmodell, ev med dragkedja. Får se vad jag tycker blir snyggast. Tyckte i alla fall att karmaklänningen som var en duk i ett tidigare liv gjorde sig bra som klänning, speciellt tillsammans med knickers i brun smalspårig manchester.

Håller på med att designa Inimini Shopen nu och förhoppningsvis kanske den slår upp sina små "nätdörrar" i slutet av februari. Adressen kommer i alla fall vara http://www.inimini.se/.

Skorpan & Elefanterna





















Idag var jag och Skorpan och fikade med mormor. Passade på att be henne knäppa en bild på lillmonstret i hennes nya klänning. Försökte få henne att stå still i mitt knä så man skulle kunna se bättre men hon bara dansade runt och sparkade efter kopparna på bordet så det blev vad det blev. 10 mån bebisar utgör inte de bästa modellerna. Kanske de sötaste men, men...

Vill även passa på att visa upp Soligs ( http://soligaklader.blogspot.com/) elefanter. Då hon firar att det har varit 10 000 besökare på hennes blogg tar hon och lottar ut en valfri av dessa elefanter. Håller tummarna att jag vinner. De är ju så söta.

Segerdans!





















Tjooho detta slutar som en bra dag! Har deltagit i några auktioner på E-bay. Jagat tyger så klart, vad annars. Gillar de storblommiga 70-tals tygerna i bomull men har även en förkärlek för 60-tals polyester tyger. Dessa är mycket svårare att få tag på och när man väl gör det är det en klänning eller liknande som man får sprätta upp och återanvända. Större bitar tyg finner i alla fall jag sällan. På E-bay var det en auktion där en kvinna i Texas sålde hela sin 60-tals tygsamling bestående av 16 olika tyger. De minsta tygstyckena var på över metern och några på upp åt fyra meter. Allt detta var en enda auktion och gissa vem som vann! Det underbara var att jag fick hela samlingen för 350 kr och då var det ändå ett budkrig i slutet. Jag är så glad. Betalade samma sekund som jag van så förhoppningsvis kommer det ett paket om inte allt för lång tid. La la la...

Den andra och tredje bra saken som hände idag var att mina tygmärken kom idag och att jag hittade en massa bra bomullsgarn i fina färger på Myrorna så nu ska äntligen Skorpan få sin filt med virkade mormorsrutor. Även om den nog inte blir klar för än någon gång i vår.

Den femte braiga saken var att jag provsydde det nya mönstret jag gjort. Det blev helt perfekt en minimal ändring måste göras i mönstret vid ärmhålan på fram och bakstycke men det är allt. Sömnaden gick fläckfritt men jag blev inte så nöjd med trådvalet på stickningarna. Önskar att jag hade haft en ljusare röd nyans på tråden. Men i övrigt sitter klänningen som en smäck. Ska sy en till i finare tyg imorgon för att fira. Lägg märke till att det är det första plagget som sytts med nya lappen. Kunde inte hålla mig även om detta bara var ett provplagg.


















måndag 26 januari 2009

Torgny och Carita



Torgny och Carita flyttade in i leksakslådan idag. De ser så hellylle och något 80-tals hurtiga ut att de var de enda namnen jag kom på. Hade de varit riktiga människor skulle de bott i radhus och åkt vasaloppet. Säkert åkt på husvagnssemester på sommrarna med sina två barn och goldenretriver. Ja, ja slut på den fantasin...

Fick ideén till dessa dockor när jag var inne på Hello Tiger blogg (finns i min blogglista). Hon hade ett gamalt inlägg med den här bilden http://2.bp.blogspot.com/_jYXcC3lDRY0/SV_U80sxs6I/AAAAAAAAALo/Kr5u60Fprsc/s1600-h/4224_D.jpg Jag som haft lite idé torka nappade direkt. Hennes blogg är för övrigt helt underbar som inspirationskälla. Där finns en massa samlade bilder på pyssel som olika människor gjort. Bra grejjor!

Gjorde det här mönstret och satte igång

Det klurigaste var helt klart håret och de små detaljerna på byxorna. Syns inte här men braxorna har både jylf, fram och bakfickor. De har även täckande hår på baksidan som jag sydde på i plattor som jag zig zaggat ihop innan. Jag la det rakt över hela bakhuvudet och sydde en raksöm på mitten som en mittbena. När dockorna var klara målade jag ansiktena med tygfärg.

Dumma, dumma symaskin!


Hittade en rund duk på Myrorna för ett tag sen. Idag tog jag mig i kragen och sydde kappan som jag planerat. Är inte helt nöjd, men den blev okej i alla fall. Har fodrat den med gräddvit fleece som matchar muddarna perfekt. Lite svårt att se på bilden men kappan har två fickor och dold dragkedja. Mönstret är gammalt, gjorde det i somras och har sytt en röd kappa tidigare. Av stuvbitarna sydde jag ett par matchande vantar utan tumme som jag oxå fodrade med fleece. Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på att jag vaknar med bättre tålamod imorgon...

söndag 25 januari 2009

Stickade jeans

Hittade den här länken på bloggen Kamilla Stickar (finns i min blogglista). Tyckte byxorna såg så roliga ut att jag bara var tvungen att visa dem. Mönster till dem finns här http://knitty.com/ISSUEwinter05/PATTblu.html
 
Besökare idag: