lördag 7 februari 2009

Frustrationsvirkning!Idag bar det av till Erikshjälpen. Tanken var att vi skulle vara där till öppning men vi var lite slöa i starten så det blev en timme senare. Har aldrig varit där förut men vi blev inte besvikna. Det var stort, välorganiserat och billigt. För min del gick kalaset på 300 kr och då köpte jag 8 tyger ett stort lok med två vagnar i trä från 50 talet och 4 små muggar och två små kannor i färgglad emalj. De tre tygerna på vänster sida är från dagens äventyr de andra tre är traderafynd som kom med posten igår. Totalt 3 crimplintyg, ett frottétyg och två bommullstyger. Just nu har jag lite nippran på just crimplin och kraftig 70 tals frotté.

I ren frustration över att jag inte kan börja sy på alla projekt jag har på g då min overlock e dum i skallen, eller han som gör service på den (har ej svar på den frågan än) virkade jag igår en liten basker. Gick så fort att jag dekorerade den med två blommor och blad. Blev ganska gullig. Nu tänkte jag att ja skulle sätta mig ner och virka en randig tax. Blev lite inspirerad av bilder jag såg på en blogg angående en tävling. Minns inte vart dock. Tänkte i alla fall göra min egen tolkning så vi får se vad det blir. Frustrationsvirkning here we go again!torsdag 5 februari 2009

Överraskningslådan + SKRUTT
Idag var jag på posten och hämtade mitt paket. Hade köpt tyger på E-bay från en dam i Texas som gett upp sina planer på att lära sig sy så nu sålde hon alla sina retro 50, 60, 70 tals tyger i en enda auktion. Totalt var det 16 tyger där den minsta biten låg på ca 1*1 m. De flesta tygerna var större bitar. Lådan var stor och jag kände mig som ett litet barn på julafton när jag packade upp den på köksbordet. Alla tygerna är vintage men oanvända med orginalprislapparna kvar. Gillade alla tygerna men här är 4 av mina favoriter!

Ja det var det enda bra som hände idag. Ställde mig på eftermiddagen och klippte till alla delarna till 10 par små vantar. Min overlock kom ju tillbaka igår från sin 3:e service på kort tid. Så jag tänkte att nu skulle den sy sååå fint och bra. Första sömmen blir bara skit. Precis samma fel som jag lämnade in den för händer direkt. Många fina ord sas... Blev så arg att jag skulle skriva av mig lite här och vad hände då? Datorjäkeln hängde sig.

Så jag fick sätta mig och kolla på tv i 1 h. Ruskigt tråkigt...

Stora lilla JLilla stora J har nu haft 10 000 besökare i sin fina blogg. det firar hon med att lotta ut et av dessa set i valfri storlek. Hoppas jag vinner!

Braxor & Mormorsrutfyndet


Idag gjorde jag klart hårdmallar till byxmönstret i storlek 74/80. Gisses vad mycket snabbare det går när man inte måste tänka på sömsmån och fladdriga mönsterbitar. Bara en hård mall som jag ritar av snabbt och klipper. Bra grejor när man syr lite trött. Idag klippte jag ut alla delar till tre par muddjeans i storlek 74/80. Tror inte jag orkas sy dem idag men nu är det i alla fall lättare att komma igång. Dessa ska till Inimini shopen så jag kan öppna den nu i februari. Vill ju inte att det ska eka allt för tomt i början.

I lördags tog jag en liten sväng förbi Myrorna. Gjorde ett riktigt fynd när jag fann en hel påse med 250 st färdigvirkade mormorsrutor med fästa trådar. I påsen fanns till och med två nystan av det blå yttergarnet för att sy ihop dem till en filt. Allt för en femtiolapp! Är väldigt nöjd med det köpet. Kommer bli en mysig filt.

Gissa vad min mor har gått och gjort. Hon har köpt en jättestor prästgård med flygel och stall i södermanland. Äntligen kommer det finnas plats att ställa upp vävstolarna och allt annat skojjsigt som legat och väntat på bättre tider i gömmorna. Tjo ho!

söndag 1 februari 2009

Lekte med Illustrator
Har suttit och lekt lite med Illustrator och Photoshop under kvällen. Försökt mig på mönster som återupprepar sig utan hack i grafiken. Faktist ganska roligt. Å ja, självklart finns det en baktanke med pysslet...
 
Besökare idag: