torsdag 12 februari 2009

Det bidde...
Inte en tumme! Det bidde faktiskt en kappa efter 28 utklippta delar, mellanlägg, foder och en massa knappar. Valde att skippa tjockt foderinlägg och sydde bara ett tunnare foder i chokladbrun fleece, valde även de tyget till fickorna. Mönstret på kappan som är i storlek 92 är lite om modifierat men kommer ursprungligen från Ottobres vinternummer -08. Mönsterbeskrivningen var lite si-så-där får jag lov att säga. Har aldrig förstått mig på beskrivningar som i princip endast består av löptext. Dock var kappan ganska lätt att sy, så jag kommer att sy fler nu när prov exemplaret i en gammal 70 tals gardin är klar. Har redan spanat in ett tyg hemma i hyllan, men måste köpa orange eller turkos fleece till fodrer först. Sen är det ju inte helt omöjligt att denna kappa kommer dyka upp från storlek 92 i Inimini shopen till våren. Då sydd i 70 tals frotté med färgglada fleecefoder. Har ju budat in två stora frottétyger, ett i brun/orange mönster och ett i blått/lila samt att jag i förrgår hittade ett till i gröna toner billigt på Myrorna.

Måste för övrigt tillägga att jag e helt otroligt kass på att sy knapphål. Gjorde nog 10 på prov innan jag sydde i kappan och fick ändå sprätta 3 gånger samt fixa till ett av dem för hand efteråt. Får ta och gå en kurs.

I slutet av veckan tror jag att jag kommer få tillbaka min overlock, denna gång hel eftersom vi äntligen hittat felet. Håller tummarna!

tisdag 10 februari 2009

Bara en dröm...
Vågar knappt skriva det för då kommer jag kanske vakna upp och inse att allt är en dröm. So here we go: -Det här är de nya 60-tals tygerna som kommer till mig om en vecka eller två! Näää jag vakna inte. Kommer självklart att sälja en del på Tradera :) Nu behöver jag inte oroa mig för att tyget kommer att ta slut i alla fall...

måndag 9 februari 2009

SkräddarlekenFrustrationen över min elaka overlock fortsätter. När man är van att sy på ett visst sätt känns det nästan som ett straff att behöva sätta sig och sy vid en vanlig symaskin. Avskyr ju att zig zagga. Så i morse satt jag och klurade på vad jag kunde sy som inte krävde detta samt var fodrat så man slapp se de tråkiga sömmarna som en vanlig maskin gör. Valet föll på en dubbelknäppt fodrad kappa med toppig luva. Tänkte att nu när jag har tid kan jag lika gärna slå på stort. Denna kappa i storlek 92 har 28 mönsterdelar + mellanlägg i vlisselin. Sex knapphål och en tryckknapp. Då har jag rationaliserat bort vaddfodret och istället valt ett chokladbrunt mjukt fleecetyg istället.

Yttertyget är ett till av fynden från Erikshjälpen. En 70 tals gardin i tätstickad polyester med blommtryck. Mönstret är uppdelat i tre nivåer. Valde att dela upp kappan i mönsterpartier för att kunna använda mig av detta. Så ärmarna och livstyckena har ett mönster, luvan ett annat och själva kappdelen ett tredje. Ska bli kul att se hur det blir när kappan är klar.

Imorgon bär det av till Symaskinshuset igen! Overlocksåpan fortsätter...

 
Besökare idag: