fredag 25 april 2014

Pedanten i mig...


Går igenom gamla inlägg i bloggen och ser att nya uppdateringar på Blogger har gjort att layouten på bild och text har förskjutits så att de nu mera ser helt galet ut. Text och bilder blandas om var annat vilket får millimeterpedanten i mig att rysa. Är inte nitisk med allt för många saker men grundläggande layout är viktigt. Gillar inte att lägga ner arbete på något och sen presentera det i ett dåligt skick.

Så nu till dilemmat. Jag har precis dammat av bloggen efter fyra års vila. Alla läsare jag hade har nog för länge sen glömt bort att de följde mig och det jag skriver nu är mest för att ventilera mina tankar. Så ska jag gå tillbaka och redigera om alla gamla inlägg eller bara dra ett sträck över det som varit och låta det se snett och vint ut? Vet att jag lättvindigt kan säga att jag inte bryr mig men vet samtidigt att jag någon sen natt när jag egentligen borde gå och lägga mig kommer att sätta mig och städa upp i "röran".

I-landsproblem...

torsdag 24 april 2014

Klädbytardagar

Flera år har gått sen senaste inlägget. Skorpan är nu 6 år och har fått en lillasyster och en lillebror. Livet har ändrats mycket och det finns inte lika mycket tid över för att sy och virka. Försöker knåpa ihop något litet ibland för att stilla skaparsuget. Nu till skärtorsdagen fick det bli två långkjolar med matchande schaletter till mina små påskkärringar.
Önskar att jag hade mer tid att sy kläder både till barnen och mig själv men sanningen är att i nuläget köper jag majoriteten av våra kläder. Är mycket petig och har stora krav när det kommer till kvalitet på ytterkläder och skor. Efter att jag jobbat på förskola och varit mycket ute i skogen vet jag att barnens kläder måste stå ut med mycket för att hålla våra barn varma och torra och smakar det så kostar det. Med en studentbudget får man klura lite för att få ihop det. Lösningen har blivit att köpa bra märken när det är billigt och även köpa majoriteten av vardagskläderna begagnat. Sådant som barnen ändå kladdar ner och leker i på förskolan betalar jag hellre 15 kr än 150 kr för, speciellt när det mesta jag köpt varit nästintill oanvänt.

De bästa sakerna till lägst priser hittar du enligt mig på klädbytardagar runt om i landet. Vet man vad man letar efter och ser till att hänga på låset när de öppnar kan man göra många fynd. Nu på våren är det ofta flera träffar varje helg. För att veta när/var de är en klädbytardag trots att man inte bor i närområdet där de ofta sätter upp affischer kan man gå in på http://www.kladbytardagar.se. På denna sida kan man söka efter träffar som äger rum i den del av Sverige där man bor.

Nu i helgen är det dags för Vippans klädbytardagar i Fruängen, Stockholm. För mig är det första gången jag själv har fått "tummen ur" och själv lämnat in kläder som barnen vuxit ur. Det var en väldans massa jobb med att märka alla små bebiskläder men nu ligger de sorterade efter sort och storlek i deras lokaler redo för att portarna ska slås upp i morgon vid 9:00. Ska bli spännande att se vad som säljs och om det blir något klirr i kassan.

Kommer dock själv stå först i kön för att handla nya kläder till lilleman så det är nog mer realistiskt att jag går plus minus noll. 
Besökare idag: