lördag 13 december 2008

Konstig klocka

Satt just och kollade på tiden då mina inlägg är skrivna. Enligt blogger är de flesta publicerade på dagtid. Vilket inte stämmer. Sitter sällan här före tolv på natten. Det ligger en gravad hund här...

Vi får se vad herr Blogg tycker att klockan är nu när jag trycker på publicera. Min klocka på datorn säger 02:53. Å ja det är mörkt ute och de flesta verkar sova.

Presenter till lilla S







Det bidden en förklädes klänning i småblommigt bomullstyg med matchande kantband. Sydde på två små fickor oxå bara för att det e så sött. Orkade inte hålla på med mönster så jag tog en av Skorpans klänningar i storlek 62 och höftade ett mönster direkt med saxen på tyget. Är ju så enkel modell så det funkade mycket bra. När jag ändå var igång sydden jag en trikå fodrad velour mössa med knytsnibbar oxå. Man kan knyta upp knutarna och då ser det mer ut som två kaninöron. Mycket gullig modell. Gjorde samma sak med mönstret här. Tog Skorpans mössa och höftade. Nu ska jag bara slå in dem!

fredag 12 december 2008

The Return Of The Overlock



Äntligen är overlocken tillbaka efter två vändor på service. Efter första gången fungerade den ju inte utan de hade missat en liten sak som nu är fixat. Egentligen fick jag maskinen redan igår men då hade jag och A.T händerna fulla med hårpyssel. Så idag blev det ny invigning. Mjukissetet jag klippt ut blev äntligen färdigt. Använde basmönster till byxor och tröja med raglanärm. Gjorde byxbenen vidare i benen och la till längre muddar. På tröjan fixade jag en stor dykarluva. Gjorde den längre i kroppen samt något klockad. Ärmarna kortade jag av och la till långa muddar. Resultatet blev en längre tröja som både funkar till byxor och som klänning till leggings. Setet är sytt i turkos velour med chokladbruna muddar och silkigt leopardtyg i luvan. Ska försöka fota skorpan imorgon eftersom jag tänkte att hon skulle få ha kläderna på lilla S namngivningsfest.
Nu ska jag ta och fixa en kopp te och börja skissa på nån form av babypresent till lilla S. Vet inte än vad men bilder lägger jag upp sen. Är lite inne på mössspåret men vet ej...

onsdag 10 december 2008

"minirastamonster"














Senaste dagarna har jag varit helt upptagen med att fixa mitt hår så det blir fint till jul. Har lååånga dreads så det blir lätt ett par dagars jobb när man sätter igång och "storstädar". Så det har blivit lite lugnt på pysselfronten. Efter att man suttit och virkat sina dreads är behovet att sätta igång med pyssel inte så stort.

Men jag tänkte att jag skulle lägga in en bild på de små virkade monsterna jag gjort. De är fri handsvirkade i bomullsgarn. Gjorda med virknål 3. Bestämde design allteftersom jag virkade. Ska bli fler små odjur med tiden men dessa är de första. Går ganska snabbt att göra och det går inte åt så mycket garn. Varje filur har en bjällra i magen och är stoppade med syntetvadd. Ska sy på ögon och huggtänder i filttyg så fort jag får chansen. För vem vill vara ansiktslös.

måndag 8 december 2008

Designade om bloggen lite. Den tidigare designen kändes inte som om den var riktigt rätt för mig. Älskar ju brunt så brun blev den nu. Hittade en bild på en gammal 70-tals tapet som gick i turkos/blå/lila, dvs verkligen inte mina färger. Men jag gillade designen så jag gjorde om den lite i Illustrator så det är den nya bakrundsbilden under loggan som ni kan se nu.

Min rackarns overlock bråkar fortfarande med mig. Inte det minsta kul. På onsdag ska vi ta den tillbaka till servise stället och be dem ta en snabbtitt igen. Måste ju ha maskinen i topp trimom mina julklappsplaner ska löpa smärtfritt.

Dock har jag hittat en dam som har en Brother Cover Stitch till salu för 3000 kr. Håller på och göra affärer med henne och om allt fungerar kommer jag ha en till maskin här på bänken snart. Då kommer nog Berninan få ställas in i skrubben och bara komma ut ibland för rynktrådar och annat.

söndag 7 december 2008

Grrrrrrr!














Prutt, skit och apskaft! Det är verkligen inte min dag (natt). Hämtade min overlock idag. Var glad att jag skulle hinna sy A.T's födelsedagspresent och gjöra klart Skorpans turkosa mjukisdress. Trär maskinen och vad händer. Trassel! Trär om, trassel! Trär om, trassel! Trär om, trassel! Efter en timme gav jag upp. Blev sur och sydde denna elefant efter ett eget mönster istället. Måste göra lite ändringar men grunden blev helt okej. Utgångsmönstret kommer från serien Sy och Handarbeta, Mjuka leksaker, 13 bandet. Ritade om det ganska mycket och förenklade benen som egentligen skulle ha trampdynor som kändes onödiga. Ville uppnå ett lite mer runt resultat och det lyckades jag med. Dock klippte jag mig i fingret så nu blir det inget mer syande ikväll.

Har även virkat klart det tredje av mina små odjur. Ska sy på ögon och huggtänder sen ska jag fota dem. Men det blir en uppgift för morgondagen.

Vill ha min ooooooooooverloooooooooooooooock!
 
Besökare idag: