torsdag 27 november 2008

Min tolkning på Waldorfdocka 1

Märks att min symaskin är sönder nu. Får tid framför datorn och har chansen att lägga upp bilder på de pyssel projekt som jag håller på med men som ännu inte gjort entré på bloggen. Här är en långkörare som jag ännu inte är klar med. Än är det några timmar kvar på henne. Nu lägger jag i alla fall lite bilder från arbetet med kroppen. Jag har utgått från modellen Waldorfdocka men gjort flera ändringar på mönster samt använt vadd istället för kammad ull. Att göra dockans kropp har tagit ca 8,5 h. Arbetet har faktiskt varit riktigt kul och målet är att få klart henne till jul så hon kan hoppa in under granen och bli Skorpans första julklapp!


Material jag använt till dockans kropp/ansikte/hår


Grunden till dockans huvud före snörning


Dockans huvud efter snörning och med bomullstrikån på

Armar med avigsidan samt söm utåt

Armarna stoppas med vadd inuti tubgas

Armarna är stoppade och ihop sydda

Huvud och armar är här ihop sydda med varandra

Resten av kroppen sydd, stoppad och ihopsydd.
Dockan har efter detta fått ett långt svart hår och ögon och mun e på G. Mer bilder kommer.

Skorpans nya tröja

Hade lite tråkigt så jag sydde en om lott tröja i kokt ull fodrad med brun och vitrandig bomullstrikå. Egentligen var det bara en paus i mitt egentliga pysslande men tänkte att jag skulle slänga upp en bild på den ändå. Kokt ull är heeeelt otroligt underbart att sy i. Som fleece fast på riktigt. Varmt och gosigt är det också!

måndag 24 november 2008

Imse vimse spindel














Natt, natteli, natt, natt.

För ett tag sen virkade jag denna spindel till Skorpan. Ett litet försök att avdramatisera de små djuren då hennes söte far e ganska så rädd för dem. Får se om det har någon lugnande verkan att se henne leka med "spindlar". Är inte allt för hoppfull dock. Tänkte i alla fall att jag skulle göra en kompis till fröken spindel men kan inte komma på vad. Har funderat på en fladdermus eller kanske en fluga. En fluga skulle vara ganska kul att göra mönster till och passar bra med färgerna svart,vitt och rött. Ju mer jag tänker på det nu tror jag att det lutar åt flughållet. Först ska jag bara göra klart den lilla krabat jag virkar nu. Den är turkos och vit men än vet jag inte om det ska bli en katt eller en rymdfilur. Mycket ambivalens i mitt virkande just nu. Eller så e jag bara trött :)

söndag 23 november 2008

Ögonen går i kors














Är så trött, så trött. Klockan börjar smyga mot tre och jag är ännu inte i säng. Tänkte i alla fall lägga upp bilden på dreadskepsen med mormorsrutor som jag virkade färdigt i går. Denna gång använde jag 5:ans virknål och Marks & Kattens Tuva 100% ull. Gick åt 125 g av det bruna och ca 25 gram var av de tre färgerna. Mycket lättvirkat garn som går att köpa på Panduro. Jätte mjukt och varmt så det passar bra till mössor.

Sova, sova säng, säng, säng...
 
Besökare idag: