torsdag 19 februari 2009

Skorpalajnän

Här är skorpan i sina nya kläder. Dock var hon måttligt intresserad av modellyrket. Skrattade en väldans mycket gjorde hon men det var bara för att mormor lät henne hoppa på cafébordet. Att fota så att man ser kläderna på en 10,5 månaders sprattelgroda är klart svårare än att sy dem...

Lilla solen


Igår kväll sydde jag lite nya kläder till Skorpan. Vi ska till öppna förskolan idag och då är det alltid bra att ha något nytt som de inte redan sett. Lite gratis reklam så att säga. Har fått en del beställningar där ifrån. Satt och tittade på tyghyllorna länge innan jag bestämde mig vad jag skulle sy. Valet föll på en tröjklänning med toppig dykarhuva och långa ärmmuddar samt ett par muddtights. Hade velour i bränd orange från Sumpan och randig trikå från "hovleverantören" Myrorna hemma. Den gula muddväven från Ohlssons tyger och stuvar hade jag köpt i helgen för att ha till jeans.

Hade lite för lite av velouren egentligen så för att det skulle räcka till dubbel luva fick jag göra ena delen av små stuvar. Sex delar sydda på samma sätt på båda sidorna. Blev bra och såg planerat ut. Dock lyckades jag också klippa ut 2 delar fel i all hast men det löste sig bra tillslut.

För några dagar sen budade jag hem 200 paket knappar för 100 kr på Tradera. Blev så less då jag för ett tag sen skulle köpa 6 knappar och det kostade 135 kr. Då valde jag dess utom en billigare variant än de jag egentligen ville ha, men vanliga plast knappar för 30 kr/st köper jag bara inte. Så när jag kom hem från den shoppingturen la jag "knappbudet". Igår kom de med posten och det fanns många fynd i samlingen . Dessa är några av mina färgglada favoriter.

Förresten är det någon som har tips på ett bra sätt att fota kläder med huva. Är det två foton med fram och baksida som gäller?

onsdag 18 februari 2009

Jag vann!


För ett tag sen deltog jag i Galleri Hemsytts http://galleri-hemsytt.blogspot.com/ utlottning. Dock är jag totalt otursförföljd när det kommer till lotteri eller tävlingar endast baserade på tur. Har vad jag vet i princip aldrig vunnit något. Eller jo förresten, en liten rosa kanin med röda ögon på Tivoli i Köpenhamn när jag var runt 8 år.
Men nu har jag vunnit! Tra la la. Ett par manchesterbygor från Kånkarång i storlek 62. Precis Skorpans storlek, så vi har haft dubbel tur. Vinnarmailet lös upp i vintermörkret, det är ett som är säkert.

tisdag 17 februari 2009

Vantar i kvadrat
Äntligen är min overlock frisk och kry! Den har varit inne fyra eller fem gånger sen jul men nu äntligen är felet funnet och åtgärdat. Så nu syr maskinien av glatta livet.

Innan jag lämnade in overlocken den sista gången klippte jag ut alla delar till dessa små vantar. Delarna fick ligga ganska länge i en låda men nu är äntligen alla tio paren klara. Vantarna är fodrade i fleece som matchar mudden eller tyget på vanten. Mina favoriter blev nog de rosa, äppelgröna och gulbruna för de har glittertråd i tyget så de ser ut som små karameller. Hela bunten ska nu märkas med lappar för de ska till Inimini Shopen. Allt har ju blivit lite fördröjt nu men sakta men säkert håller jag på att bygga upp ett litet utbud så jag kan öppna. Tänkte fira med en utlottning när jag är klar för invigning så håll ögonen öppna.
 
Besökare idag: