fredag 19 december 2008

Hitta klockfixarknappen!

Så nu stämmer alla tider. Va bara lite trög...

Lp skålar


Det bidde några Lp skålar oxå. Går ju så snabbt och är så lätt men gör ändå folk glada. Helt enkelt de perfekta julklappspysslet. Köpte skivorna billigt på Myrorna (ja de e min hovleverantör av pysselsaker) och sparade omslagen för jag tänkte att de nog skulle kunna användas på något roligt sätt när jag ska slå in skålarna.

Jag använder ugnen när jag gör dessa. 150 grader brukar vara perfekt. För att kunna se när skivan blivit mjuk lägger jag den på en upp och nedvänd glasskål som tål värme. När skivan hänger som en blöt disktrasa över skålen är den färdig. Går snabbt, ca 1 min. Sen är det bara att välja om det ska bli en skål, kruka, lampskärm, konstverk, ja det kan bli lite vad som helst. Ska det bli en skål eller kruka kan det vara bra att ta en annan skål som man kan lägga skivan i så den får rätt form. När man e nöjd med veckningen är det bara att fixera skivan i ca 1 min tills den stelnat igen. Så var det klart. Vill man få bort hålet i botten kan man alltid klistra på en filtfot, sånna som man sätter på möbelfötter.

Kakfat

Kunde inte hålla mig. Istället för att blogga om julklapparna efter jul bannlyste jag familjen från bloggen tills efter jul. Känns som ett smart drag för annars skulle det kanske inte bli av. Allt skulle slås in och inget bli fotat.

Här är ett kakfat jag gjort till min mor. Köpte delarna på Myrorna och monterade dem idag. Lite klurigt att få allt rakt men med lite ögonmått och en massa "backa några steg och kisa på avstånd" blev det bra tillslut. Sista problemet blir nog att slå in rackaren. Känns som om jag måste leta upp en passande låda och pula ner den med en massa skyddspapper.

Undrar vad folk gjorde innan superlimmet uppfanns?

Nu ska jag sätta på ugnen och göra några Lp skålar. Det är ju bara 6 dagar kvar till jul och endast 3 av 12 julklappar är klara så nu måste nissarna jobba. Eller i alla fall tomtarna på loftet *Ho Ho*

torsdag 18 december 2008

Å det blev Miss Sixty med!

Idag var jag på Myrorna igen. Denna gång blev det lite dyrare då jag köpte några lp skivor och en del glas och porslin. Självklart var allt till pyssel men det ska bli julklappar så det är hemligt, hemligt till efter jul. Då lägger jag upp bilder på vad jag gjort. Men jag hittade även ett par mörkare Miss Sixty jeans och en gul WE t-shirt med orange tryck. Byxorna slaktades inatt och förvandlades till ett par till byxor. Dessa med gräddvita muddar och axelband och fodrade med rutig flanell. De är roliga att sy så det blir nog ett par till Skorpans kusin A i julklapp. För de är toksöta på. Ska försöka fota dem på öppna förskolan imorgon. T-shirten tänkte jag sy om till en klänning med luva och små korta puffärmar.

När jag skulle skära till tyget till dessa knackade det på min altandörr. Bor i lägenhet och det är inte så att man bara går förbi. Utan för att komma ner till mig måste man gå ner för en slänt och hoppa över ett staket. Klockan var dess utom 01:03. Funderar några sek på om jag vågar öppna persiennerna. Gissa vem det var? Det var farbror polisen som ville komma in i vårt hus och bad mig komma upp och öppna dörren. Undra vem de skulle till??? *Nyfiken, nyfiken*

Nu ska jag sova (03:23)

onsdag 17 december 2008

Spara plats för efterrätt

Lite trött så det blir ett kort inlägg. Har i alla fall gjort lite fler saker till dotterns lilla samling med leksaksmat. Idag blev det en prinsesstårta, en chokladcupkake med frosting och strössel, en klassisk dammsugare och en liten jordgubbe.

Nu kommer John Blund! (03:24)

tisdag 16 december 2008

Fornarina blev babybyssor

Köpte ett par Fornarina jeans på Myrorna för ett tag sen. Gillade slitningen på tyget och köpte dem för att klippa upp och använda till annat. Bestämde mig för att göra en "hängselmodell". Använde ett sparkdräktsmönster som jag modifierade. När jag klippte ut delarna använde jag mig av de delar som hade lite mer liv. Som nere på vänstra benet kan man se vart bakfickan har suttit då tyget inte är blekt alls där. Som magficka använde jag jeansens bakficka som jag sprättat bort. Fodrade byxorna med brunrutigt flanelltyg och valde chokladbruna muddar och axelband.

Som vanligt har jag pysslat nattetid och min kamera har ingen vidare blixt, så bilden e lite trist. Ska försöka ta en ny imorgon. Alltid lika kul att prova kläderna på Skorpan när hon vaknar på morgnarna Har ju ingen aning om de passar när jag syr för då sover hon ju redan sött.

Undrar var Blogger tycker att klockan e nu. Min är i alla fall 02:56. Å nu ska jag hoppa i säng!

måndag 15 december 2008

-Maten e klar!

Har sett några andra pysslare på nätet som har tovat och virkat leksaksmat till sina barn då den man kan köpa av plast både är dyr och tråkig. Hade inte så många färger av bomullsgarn hemma så detta är vad jag fick ihop. Tänkte göra en prinsesstårta oxå men det fattades rosa garn. Får fixa fler färger och fortsätta en annan dag. Tänkte göra en apelsin, en glasstrut, vindruvor, en skiva vattenmelon, morötter, en banan, en bulle å ja lite annat. Skorpan och N måste ju ha lite saker att leka med om de ska öppna affär eller bjuda mamma och pappa på middag.

Tog 3:ans virknål och stoppade dem med vadd köpt från Panduro. Har inte använt något mönster utan virkade dem på frihand då det är lättare att göra snygga former då.
 
Besökare idag: