fredag 21 november 2008

Små kalla tassar

Usch borde ligga och sova, eller i alla fall ta det lugnt på soffan. Känner att en förkylning håller på att smyga sig på mig. Men nej nej, varken sover eller vilar jag. Sitter framför datorn för att lägga in en bild på vantarna och hjälmmössan jag precis sytt klart. Skorpan sover sött så jag har inte provat dem på henne ännu.

Men här är de i alla fall. Båda är sydda i en vintagetyg jag köpt på Myrorna för 30 kronor (stor bit). Tyget är fyllt av små blommor i grönt, svart, brunt och gräddvitt. Mudden är chokladbrun och de är fodrade i svart fleece.

Hade inget mönster så jag ritade av lite kläder hon redan hade och höftade resten. Så ska bli spännande att se passformen imorgon. Det var lite pilligt att sy så smått på overlocken men det gick ändå snabbt och blev bra. Perfekt att sy när man fått lite spillbitar över av något snyggt tyg. Speciellt vantarna då det inte går åt mycket tyg. Å de går så snabbt att få ihop. Bra present när jag ska gå bort till någon med småttingar. Men de får inte vara allt för stora ungar för om de behövs en tumme blir det genast väldigt mycket pilligare. Så det skippar jag *ho ho*.

Nej nu ska jag kolla på Tv! Å inte virka eller någon ting, eller rättare sagt jag ska ge det ett försök. Dreadskepsen jag virkar men förlagt har ju dykt upp och det är bara en liten bit kvar. Dam, dam, dam...

torsdag 20 november 2008

Det bidde ett täcke

Kom ju självklart inte i säng vid någon vettig tid inatt heller. Fastnade framför både datorn och symaskinen. Hade tänkt påbörja de två huvtröjorna men istället blev det en till uppsättning lakan till Skorpans spjälsäng. Påslakanet är sytt på overlocken med en dubbelnåls stickning på vanlig maskin över spettsen. Borden överst är senapsgul med små gräddvita blommor. Tyget under är brun bas med små röda rosor. Undersidan är sydd helt i det gula tyget, så även örngottet. Mellan överdelen och det bruna tyget har jag sytt i en gräddvit spetts på löpmeter.

Blev väldigt nöjd med resultatet efter pressning och Skorpan sover nu sin förmiddagslur i dem. Hon verkar tycka de är helt okej hon med. Har ett till småblommigt tyg och det blev en del över av det gula så ett lagansett till dyker nog upp inom kort. Men du ska jag nog använda det gamla handvävda dekorbandet i gräddvitt och blått som jag sparat på.

onsdag 19 november 2008

Två upptäcktsresande i Sofo

Idag har jag och Skorpan (min dotter) träffat K och lilla S. Hade bestämt att vi skulle bekanta oss lite bättre med Sofo då ingen utav oss egentligen är några söderbönor. Främst skulle vi kolla alla de små barnbutiker som ligger där men det blev allt möjligt tillslut.

Efter att ha besökt ett flertal krypin kan jag rekomendera:
Uni http://www.unibarn.se/ Åsögatan 130
Under http://www.butikunder.com/ Tjärhovsgatan 19

På Uni fick jag en massa roliga ideér om vad som skall sys i framtiden. Känner mig nästan som en tjuv när jag går och klämmer och drar, kollar sömmar och mönsterkonstruktioner. Skulle aldrig plagiera något rakt av men känns ändå lite lustigt. Det som kommer dyka upp inom kort är nog ett par uppsättningar fleece fodrade vantar i lite olika tyger. De kanske jag till och med syr i veckan. Behövs ju inte mycket tyg till att få till ett par så kan ju lika gärna sy kanske fyra olika. Små färgglada saker blir det. Brun, gräddvit och turkos muddväv har jag ju som skulle kunna passa. Å så här på rak arm kan jag komma på två tyger som finns i gömmorna som skulle va så snygga på vantdelen.

Bilden här ovanför är mitt första försök till mormorsrutor. Var faktist roligare och gick snabbare än vad jag hade trott. Filten blev en present till lilla S. Har bestämt att jag till jul kanske skulle ta och göra en lite större. Med gräddvit bas. Troligtvis blir blommorna, olivgröna, bruna, solgula och gammelrosa. Tänkte slå till och köpa 100 % bomull, kanske till och med vara duktig och köpa ekologiskt garn. Men denna gång ska jag fästa trådarna allt eftersom jag blir klar med rutorna. Aldrig mer tänker jag sitta med en filt där flera hundra trådar väntar på att fästas.

Usch känner mig fortfarande lite hängig. Sitter i valet och kvalet om jag ska börja skära ut tyget till huvtröjorna. Har ju allt jag behöver och skulle ju kunna sy klart dem imorgon på dan. Eller så tar jag bara en stor kopp thé och sätter mig framför tv:n med det lilla virkdjuret som än så länge bara har två ben och en arm färdiga. Vet än inte vad det ska bli för en filur men det märker jag väl allt eftersom. Å bild dyker nog upp här oxå...

tisdag 18 november 2008

Höstkappa blir vinterkappa?

Den här röda kappan sydde jag till min dotter i höstas. Då jag bara älskar modellen och hon har verkat trivas i den tänkte jag att jag skulle börja fila på en vintrigare modell. denna är ju varken vindtät eller speciellt varm, bara fodrad med fleece.

Vet dock inte alls vad jag ska välja för tyg. Har ju en knallröd klockad ullkappa med vanlig luva och leopard foder på G så en till röd känns ju inte allt för aktuellt. Funderade på att sy en i kokt ull. Kanske klargrön me lite broderi. Måste fortsätta fundera på det.

Usch håller på att bli sjuk.

Höstens pysselmani har bara börjat!

Nu är första syjuntan inbokad. Folket har fått sina inbjudningar, datum och tid är satt och tydligen ska jag stå för fikat. Tror jag ska vara töntig och baka saffrans cupcakes med förskostglassyr. Undra vad jag ska välja för kräk sött att dekorera dem med. Det är ju ändå runt första advent då så lite juligt kanske det ska vara. Vet än inte vad jag ska välja att ta med mig för pyssel. Funderar på att påbörja dotterns mobil. Som det ser ut nu har hon inget roligt över spjälsängen. Bara de blommiga lakansettet jag sydde i helgen (som jag förövrigt blev väldigt nöjd med). Har ju blivit lite såld på Amigurumi. Den Japanska trenden att virka små djur. Har ju hållt på med det långt innan jag viste att det var på modet men nu har det ju kommit ut en massa roliga mönster som till och med en mönsterhatare som jag kan bli inspirerad av. Måste bara gå till Panduro och köpa ögon, blanka små helsvarta ska det vara. Sen blir det nog nytt garn om jag känner mig själv. Men först kanske jag ska ta och sy klart de jag köpte nytt tyg till. Tur att det är ett par veckor kvar. Har köpt allt jag behöver till de två huvtröjorna till Skorpan. Den ena blir orange och cerise och den andra grön och brun/vit randig. Blir mönsteret jag ritade som jag tänkt mig kommer de bli så bra. Jisses vad jag tycker om min nya overlock!
 
Besökare idag: