lördag 7 mars 2009

Smygtitt...

Nu har många frågat hur det går med min bloggshop. Sanningen är att den legat uppe ett tag men jag har smygit lite med det så jag kunnat arbeta med den ostört. Det är ett tag kvar tills jag känner mig redo att fira och annordna en liten prämiärutlottning men jag tänkte i alla fall bjuda på en smygtitt.

Så ni som är nyfikna kan gå in om kolla på http://www.inimini.se

fredag 6 mars 2009

En liten flugsvamp

Skorpan behövde en ny klänning/tröja. Jag brukar oftast kombinera denna modell med baggy jeans så vet inte riktigt vad jag ska kalla den. Valde att kombinera röd 60-tals crimplin med vita prickar och turkos velour.crimplin inte är skönt att ha direkt mot kroppen halvfodrade jag klänningen med vit mjuk trikå i livet och luvan med velour. Samma vita trikå fick återkomma som ärmar. För att underlätta av och påklädning gjorde jag en öppning med tryckknappar.

Modellen blev riktigt bra så ska nog sy ett par till shoppen i andra färgkombinationer också. Får ju snart en massa fin velour så då ska jag sy en massa kul...

tisdag 3 mars 2009

Snuttetrasan - Gosnos


Satt och fnulade på mönster till en snuttetrasa. Utgick från vad Skorpan gillar då hon skulle få orginalet innan jag sydde fler. Hon gillar i alla fall att bära omkring på sina saker och håller då i hörnet. Hon gillar även att stoppa öronen eller andra minder delar av sina gosedjur i munnen och tugga lite på dem. Sen har hon en mjuk kanin med två knutar på som är lite av en favorit. När jag kombinerade dessa tre kriterier kom jag fram till detta mönster.

Jag sydde ovansidan i mossgrön velour och undersidan i mjuk ärtgrön trikå. Stickningen runt om gjorde jag i guldtråd för lite glamm. För saker som både har orden Snutte och Trasa i namnet kan behöva lite flärd. Gosnos trasan som jag kallar modellen gick i alla fall hem hos Skorpisen och kommer att läggas till i min bloggshop.

söndag 1 mars 2009

Tripp Trapp Trull

Nu börjar jag sakta men säkert närma mig målet. Symaskinerna fungerar och jag har haft tid att sy flera saker till Inimini shoppen. Tanken är att jag under veckan ska börja lägga upp lägga in bilder så jag kan ha smygpremiär till helgen. Håller tummarna för att inte något ska komma ivägen.

Ikväll gjorde jag klart de sista detaljerna på dessa tre klänningar. En enkel förklädesklänning med tryckknappar på axlarna. Livet är sytt i turkos krimpline med vita prickar och kjolen i blommigt bomullstyg. Jag har använt bomullsband för att kanta fållen och fickorna och trikåband till halskanten. Det turkosa tyget är oanvänt 60 tals tyg från USA och det blommiga är ett återanvänt 70 tals tyg från Australien. E-bay är underbart!

Klänningarna kommer alla säljas i shoppen när jag öppnat och dessa tre i storlek 62-74-86 är unika i sitt slag. Blev bara tre i denna serie, mer räckte inte denna tygkombo till.

Vårkimmono


Har sytt så många kappor nu att det kändes som om det var dags för något nytt. Håller på att ta fram mönster till Inimini och kombinerade det med att sy en ny vårjacka till Skorpan. Valde en kimmonomodell och sydde den i ljust jeanstyg med röda kantband och stickningar. Jackan är fodrad med ljusblå flanell och har små vita vintageknappar i öppningen. Modellen går ner till knäna och har en trekvartsärm i lite vidare tappning.

Jag sydde jackan i storlek 74/80 så så fort det blir lite varmare kan hon ha den med nån fin stickad tröja under. Har varit och hämtat Drops möntertidningar i garnaffären så nu ska det banne mig mönsterstickas. Kommer nog slita mitt hår på vägen men skam den som ger sig...
 
Besökare idag: