söndag 26 april 2009

Lilla Di Leva jackan
Under våren har jag samlat på mig en hel del fin färgglad retrofrotté. Har hittat en del på loppisar men det mesta har jag köpt på Tradera. Här har jag sytt en omlottjacka i ett av tygen från Tradera. Mjuk återvunnen frotté i underbart fint skick. Jackan e tänkt att användas lite kyliga sommarkvällar och kanske i början på hösten så jag har helfodrat den i röd velour från A&H. För att den ska gå att använda lite längre har jag sytt i vikbara muddar. Jackan är lite längre bak för att gå ner lite över rumpan. Öppningen stängs med 6 tryckknappar. Två inuti, en i mitten på halsurrigningen och tre fram på hödersidan av överlappningen.

Blev nöjd med mönstret till denna jacka. Detta är provexemplaret jag sydde då jag tänkt sy en till i det underbara frottétyget jag bytte till mig av Mannagryn. Så till nästa gång gör jag nog några ändringar i mönstret. Då får den bli lite längre, huvan lite större och halsurringningen lite tajtare just vid halsöppningen.

Det jag blev missnöjd med denna gång var faktist intet jag gjorde själv för en gångs skull. Utan denna gång var det tryckknapparna jag köpte på Panduro. De hade fått in ett nytt märke som jag aldrig sätt tididigare, HP Gruppen heter det. Jag har slagit i många knappar och öljetter i mina dar men dessa var ta mig f*** helt omöjliga. Går inte att slå i, blir snea när man väl lyckats och går sönder. Fick göra om 4 st och nu när alla 6 är islagna är det bara 1 som sitter riktigt jämt. Så stor varnings lampa blinkar över dessa skrutt knappar. Otroligt trist att sy ett plagg i fina tyger som man blir nöjd med och sen få det förstört av dåliga tryckknappar.
 
Besökare idag: