fredag 12 juni 2009

Inimini

Ikväll fick jag äntligen ett litet spontant "syryck". En god väns syster ska snart få sitt andra barn och helt plötsligt kände jag för att sy något litet å pluttigt. Hade inte ens några mönster i storlek 50 så jag fick gradera ner några jag hade i 62. Valet föll på en omlott tröja med raglan ärm i svart/vit randig trikå från E-Slöjd och ett par bruna muddisar med vikbara muddar i velour från A&H. Båda plaggen blev riktigt bra så det kändes riktigt kul att börja komma igång igen. Imorgon ska jag köpa tryckknappar och göra tröjan helt klar.
Tyvärr har avtryckarknappen på min digitalkamera gått sönder. Så därför fick det bli en lite suddig mobilkamerabild. Men bättre det än inget inlägg. Nu ska jag dricka en kopp och kolla på lite tv innan jag somnar.

torsdag 11 juni 2009

Ekobytet

Jag var för ett tag sen med i Ekobytet. En swap där man skulle skicka något man sytt, ett mönster, ett ekologiskt eller återanvänt tyg och något ekologiskt ätbart till en hemlig kompis. Min hemlis blev Sarah Ic http://sarah-lc.blogspot.com/ och till hennes dotter Lo sydde jag den här tunikan. tyget är ett återanvänt påslakan från 70-talet. Mönstret är mitt eget. Det vanliga som jag använder då jag syr dessa omlott tunikor/klänningar med knytband. dock ville jag göra den lite sommrigare så istället för små raglan holkärmar gjorde jag en kort puffärm med resårband. Ville inte ha så mycket puffighet så jag ökade bara bredden på ärmen med 3 cm. Blev i alla fall nöjd med resultatet. Så det blir nog till att minska ner mönstret till 80 cl och sy några till Skorpan oxå. Hennes garderob är i stort behov av på fyllning nu när jag i princip inte sytt på nästan 2 månader. Men nu känns allt bättre på hemmafronten och jag har kommit igång lite smått. Just förtillfället håller jag på med en av mina lite annorlunda "waldorfdockor". Huvudet är helt klart och nu ska jag bara komma mig för och sy kroppen. Bilder kommer...
 
Besökare idag: