lördag 14 mars 2009

Var är du lilla råtta?

För ett tag sen slog jag och karlen vad om något, minns nu faktiskt inte vad. Huvudsaken var att jag vann. Om T förlorade skulle han virka något. Till saken hör att han inte har virkat sen mellanstadiet, dvs för 18 år sedan.

Detta är resultatet. Han har virkat den helt själv och sytt ihop den. Mönstret har han arbetat fram själv efter resans gång, jag bara visade hur han ökade och minskade. Råttan är stoppad med syntetvadd och väntar nu bara på att få ett par ögon. Tanken är att Skorpan ska få sin pappas allster i 1 års present.

Det absolut roligaste med detta vad var att han faktiskt tyckte det var roligt att virka och att han nu har nämnt lite löst att han vill virka en mössa till sig själv...

fredag 13 mars 2009

Torsdagskläder
Oj nu blev det många bilder. Igår var jag trött och bestämde mig för att inte sy några nya torsdagskläder, men runt halv tolv fick jag en knäpp och sydde ett par tajts, en klockad tröja och en klänning istället. Så idag är jag tröttare och har inte sytt ett smack istället.

Nu blev bilderna si så där. Alla velorkläderna är sydda i samma mossgröna velour från Tyvaruhuset i Kista med olivgröna muddar från Ohlssons Tyger. Först ut är tajts i eget mönster. Här är faktiskt färgåtergivningen ganska exakt.

Sen är det den klockade klänningen/tröjan. Ni som är uppmärksamma ser att jag bara lagd dit Iniminilappen. är lite snål med att sätta i lappar som ändå inte syns i Skorpans kläder. Den småländska snålheten kickar in. Jag vet ju ändå vart kläderna kommer ifrån.

Den lite suddiga bilden på huvtröjan är en gammal kreation som fortfarande passar. Samma yttertyg men med ett olivgrönt trikåtyg som foder och med guldfärgade stickningar. Även här är det strutluva och omlottknäppning med snöre. Mönstret är från Ottobres vinternummer 08 men jag har gjort om det ganska mycket och lagt till luvan och insydd resår i ärmsluten.

Sist ut är det en förklädesklänning sydd i det fina frottétyget jag budade hem för 60 kr på Tradera. Jag är mycket nöjd med detta köp och ska sy en till klänning till Iniminishopen. Till modellen valde jag fickor med lock och satte på gula knappar som dekor. Även knäppningen fick gula knappar. Dessa är dock bara på sydda ovanpå för att dölja de i sydda tryckknapparna.

Sist men inte minst har vi en livebild på Skorpan i sina nya velourtajts och huvtröjan. Tror jag fotade cirka 30 bilder på tre olika ställen för att få till denna bild. Inte för att just denna blev så bra utan för att den inte är suddig. För det e ta mig tusan omöjligt att fånga denna virvelvind med kameran...

onsdag 11 mars 2009

Tävling


Yrväder http://smayrvader.blogspot.com/ firar att hon sytt i tre år med en tävling. Vinner du får du ett par fina muddjeans i valfri barnstorlek där du själv får välja färgen på muddarna.
Hoppas man vinner. Storebror Lilltrollet skulle passa jättebra i ett par snygga muddisar.

Snickeri+Ledtråd


I början av April blir Skorpan 1 år. Skräms nästan av hur snabbt tiden går. Bestämde mig i alla fall för att bygga något till henne. Valet föll på en gunghäst. Hade lite spillbitar kvar av mdf sen vi byggde hallbänken och det räckte exakt. För att få till en bra skiss surfade jag runt lite på nätet för att kolla hur andra gunghästar var uppbyggda. Det jag kollade mest på var hur kroppen var fördelad på medarna och hur långa dessa var i förhållande till kroppen. Sen var det bara att skissa upp på mdf:en.

Min far, skorpans morfar var snäll och hjälpte mig såga ut delarna då sticksågen+sågbordet inte riktigt är mina vänner än. Sen var det bara till att limma och skruva ihop den. För att få medarna exakt jämna tvingade jag ihop dem och använde elhyveln till ytterböjen och bandslipen till innerböjen och ändarna. Då blev det exakt likadana. Alla kanterna bröt jag med lilla slipmusen för att de ska vara mjuka att ta på. Till sist spacklade jag igen alla skruvhål och slipade dem släta. Nu är det bara målningen kvar. Har köpt färg och man och tanken är att medarna och sadeln ska bli gröna och hästen gul med röda prickar, man och svans.

Håller också på med mitt hemliga paket till Vårswapen. Tänkte testa några nya mönster som jag haft ett tag men inte sytt. Hoppas det blir bra, annars får jag börja om från scratch och det vore synd efter allt pill med dekoren. Har fortfarande gröna färgfläckar på köksbordet...
 
Besökare idag: