tisdag 2 december 2008

Det blev en MiraI går natt föddes Mira en liten tjej på ca 40 cm och tja, 300 g. Hon såg lite ledsen ut utan kläder så det blev en liten mysdräkt i plysch med huva. Skorpan har en tröja i samma tygkombination så det blir nog bra. Håret satte jag upp i två toffsar upptill men det syns inte så bra på bilden.

Som K.S sa var nog det svåraste att få till munnen. Gjorde nog 2 försök innan jag blev nöjd. Annars tyckte jag nog att det inte var så värst klurigt att få till kropp och hår. Hela arbetet tog nog runt 15 h. Då har jag räknat med tid för att sy kläderna också. Så nu är hon i alla fall klar och redo att skutta in i ett paket till jul. Även om Skorpan redan sett henne flera gånger när jag jobbat med dockan. Dock har hon aldrig fått hålla i henne och minnet när man är 8 månader är nog inte allt för bra. Tror hon kommer bli glad. Även om Mira nog inte blir riktigt poppis för än hon blir lite större.

Har en helt galen ide till nästa docka men de tänker jag inte avslöja än.

måndag 1 december 2008

Skrutt

Min overlock är på service till slutet av veckan. Livet känns tungt...

Får helt enkelt sy klart dockan och kanske lite kläder till henne som ändå går att sy på vanliga Berninan.

LejonellHär är en liten krabat jag virkade när Skorpan var lite mindre. Ett litet Lejon med man. Blev inte allt för nöjd men han blev i alla fall rätt charmig. Manen är nog den snyggaste delen. Den har jag virkat som ett väldigt långt fransband och sytt på som i en lååång spiral.

Byggare Bob


Här är hallbänken jag och T har byggt. Helt gjord i 22 mm MDF. Målad i halvblank vattenbaserad snickerifärg och klädd i vinröd sammet. Nu syns det dåligt på bilden men under locken har jag fräst ut så att man lätt kan få in handen när man ska öppna locken. För självklart är det ju en massa förvaring i bänken.

Allt material är köpt på Bauhaus samt att vi lät dem såga ut alla bitarna efter våra mått. Sen var det bara att skruva och limma ihop som ett 3D pussel. Alla skruvarna försänktes. Skarvarna slipades och spacklades med snickerispackel så de skulle bli helt osynliga och släta. Locken kläddes med 7 mm skummgummi innan tyget häftades på.

Är så nöjd, för den passar perfekt i hallen och sväljer otroligt mycket dret som annars bara belammrade hallen.

Små tofflor


I fredags natt blev det ett par små tofflor med skinsula. De är virkade med 4,5 virknål och 100% ull garn (Tuva, köpt på Panduro). Innersulan som man inte ser är även den chokladbrun som mudden. Den lilla lappen och skaftet är påsydda efteråt med overlock. Gick på mindre än en timme att få klara så det kommer bli fler. Eller rättare sagt det har redan blivit fler. Har idag på syjuntan hos K.S påbörjat ett par i brunt med gräddvit sula. De är nästan klara men garnet tog slut när jag nästan var klar så dessa finns det ingen bild på men det kommer.

Är för övrigt lite förbannad. Min overlock har krånglat lite idag och igår. Syr små trasselsuddar och bökar i allmänhet. Inatt la den av helt, så det blir servis i veckan som kommer. Mycket störigt när jag precis klippt ut alla delar till en mysdress till skorpan. Tänkte sy klart den nu men så blev det ej. Skrutt!
 
Besökare idag: