lördag 28 februari 2009

Landskapstyget...igen!

Många pysselbloggare är väldigt förtjusta i alla nyproducerade 70 tals tyger från b.la Jofotex, nu har man sätt så mycket av dem att det nästan börjar bli lite tjatigt. Men bara nästan, så här är mitt första bidrag till "Åhh nej inte ännu ett plagg i landskapstyget!". Köpte det för ett bra tag sen men har inte valt att sy något av det för än nu. Upptäckte när vi var på öppna förskolan att om man inte är fast i sybloggsträsket känns detta tyg väldigt ovanligt och ingen hade sett det tidigare. Om de inte haft kläder/gardiner i orginaltyget själva. Så det blev en hit ändå och storebror på 4 år ville även han ha en tröja i samma tyg. Jag kanske till och med ska våga mig på att beställa lite bruna ugglor. I små mängder, till exempel som foder i luvor kan nog även jag klara av det...

fredag 27 februari 2009

Pantertanter syr

Som många redan vet är jag lite svag för leopardmönstrade tyger. Igår fick jag hem 1 m av ett riktigt snyggt trikåtyg med leopardmönster och karls första kommenter var: -Fy fan! Pantertanter. Han delar inte riktigt min smak i tyg.

Hade sedan tidigare ett leopardtyg med lite pälsaktig yta. Skorpan har ett par vantar i det med turkos mudd så igår kväll sydde jag denna mössa till henne. Då hon låg och sov kunde jag inte mäta hennes huvud så det blev till att höfta. Imorse provade vi och den passade perfekt. Lite små saker ska jag fixa med mönstret men annars är jag nöjd. Fodrade mössan med chokladbrun fleece och satt i en tryckknapp.

tisdag 24 februari 2009

Dalmatinerjackan


För ett tag sen sydde jag och bloggade om en kappa med gröna blommor. Gillade verkligen mönstret så jag bestämde mig för att omarbeta det till en rak jacka med muddar och dragkedja. Detta är resultatet.

Jackan är sydd av ett 60-tals krimplin tyg från USA med svarta muddar från Tygvaruhuset och ceriserosa fleece foder från Ohlssons Tyger. Fleecen ser lite mesig ut på bilden men är mycket starkare i färgen än vad bilder återger. Precis som kappan är denna sydd i storlek 92. Håller på med två jackor till i samma modell. En i leopardtyg med samma cerisrosa foder och en annan i rutigt ylle med chokladbrunt fleecefoder. Dock har jag bara kommit halvvägs med dem. Så vi får se när de dyker upp i bloggen.

Känns som om det inte blir mycket bloggat nu för tiden. Syr mer än någonsin men när jag gör flera av samma modell har jag en massa halvfärdiga saker då jag bara syr ett moment i taget. När jag väl är färdig blir det mycket på samma gång men där i mellan blir det lite stiltje.
 
Besökare idag: